Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štedré Vianoce hudobných fanúšikov

.filip Olšovský .kultúra

V priebehu niekoľkých dní vydali nové piesne viaceré zaujímavé kapely. Na svoje si prišli fanúšikovia The Killers, Radiohead, LCD Soundsystem, ale aj domácej scény.

Štedré Vianoce hudobných fanúšikov Carsten Windhorst/Corbis/profimedia Október 2012: Britská kapela Radiohead počas svojho vystúpenia v londýnskej O2 aréne.

hudobné kapely sa počas vianočného obdobia delia na dva prúdy. Na ten, ktorý svojim fanúšikom venuje špeciálne vianočné songy a ten, ktorý takýto prístup vytrvalo sabotuje. Ignorantskému prúdu hudobníkov sa netreba veľmi čudovať – vianočné songy v sebe už z definície nesú sladkastý pátos, ktorému je lepšie sa vyhnúť. Tento rok však akousi náhodou nazbieralo odvahu načrieť do sveta rolničiek a Santov viacero zaujímavých hudobníkov. A výsledok ich odvahy je na potešenie fanúšikov na míle vzdialený vianočnému gýču takej Mariah Carey.

„Ani netreba dodávať, že v podaní Radiohead je gýč to posledné slovo, ktoré vám príde na um.“

K najpoctivejším zástupcom hudobných nadšencov Vianoc patria lasvegaskí The Killers.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite