Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Weinwurm medzi najlepšími na svete

.juraj Kušnierik .kultúra

Na Frankfurtskom knižnom veľtrhu ocenia aj 10 najlepších kníh o architektúre, ktoré vyšli minulý rok. Je medzi nimi - celkom oprávnene - aj kniha Architekt Friedrich Weinwurm.

Weinwurm medzi najlepšími na svete Olja Triaška Stefanovič Weinwurmom navrhnutá budova Bratislavského parného a liečebného kúpeľa Grossling. Od 80.rokov chátra.

v stredu, 14. októbra 2015, teda v predvečer otvorenia Frankfurtského knižného veľtrhu, bude v knižnici Nemeckého múzea architektúry (Deutsches Architekturmuseum, DAM) dôležitá slávnosť. Toto prestížne múzeum spolu s podobne prestížnym Frankfurtským knižným veľtrhom už siedmykrát ocení 10 najkrajších kníh o architektúre, aké vyšli na celom svete minulý rok.

Cena, ktorú 10 kníh a ich autorov dostane má názov International DAM Architectural Book Award a má vo svete veľký rešpekt. Je to tak vďaka porote, pozostávajúcej zo špičkových vydavateľov, dizajnérov, fotografov a architektonických kurátorov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite