Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oplatí sa

.redakcia .kultúra

Pravidelná rubrika o tom, čo sa v kultúre oplatí. Odteraz na webe každý týždeň.

Oplatí sa Annie Engel/BilderLounge/Profimedia

.oplatí sa ísť na koncert
G.D.R.: Bratislava, Žilina, Košice
Kde bolo, tam bolo, bola raz v Užhorode kapela s neukrajinsky znejúcim názvom Tango Tempo. Hrali príjemnú hudbu, niečo medzi atmosférickým lounge a tancopudným triphopom. Na troskách tejto kapely začalo minulý rok fungovať trio G.D.R., teda Andrij Gasynets, Sergej Džuga a Rodion Sun Lion. Gitara/klávesy, bicie a basa. No a práve Andrij, Sergej a Rodion (ako to už na živých hudobných scénach býva, každý z nich pôsobí v niekoľkých ďalších projektoch), čiže G.D.R. podniknú na budúci týždeň trojkoncertné miniturné.

Začnú vo štvrtok 16. júla v bratislavskom Urban House, pokračovať budú v piatok na záhrade Stanice Žilina – Záriečie a v nedeľu večer si zahrajú v košickej Tabačke. Tieto tri scény – Urban House, Stanica a Tabačka – sa spojili, aby na Slovensko prinášali zaujímavé veci z Ukrajiny, čo je skvelý nápad. Sme radi, že môžeme byť pri tom. Tešíme sa na ukrajinských kamarátov a vidíme sa v Bratislave, Žiline alebo v Košiciach! .juraj kušnierik


.oplatí sa čítať
Iulian Ciocan: Svet podľa Sašu Kozaka. Kalligram, 2015
„Náprotivný dom vyzeral ako spiace kasárne. Všetko bolo šedivé, matné. V tej chvíli tetu Frosiu niečo osvietilo. Pochopila, prečo ju priťahuje juhoamerická krajina: Nebola tam šeď.” Teta Frosia, podobne ako všetky ostatné hrdinky a všetci ostatní hrdinovia novely Iuliana Ciocana, žijú v Moldavsku v tom fascinujúcom, hoci neľahkom čase, keď sa šedivý komunizmus menil na postkomunizmus, pričom spoza horizontu presvitali pestré farby divokého, nebezpečného, slobodného sveta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite