Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotleba nosí košeľu s ukrajinským vzorom

.marian Jaslovský .kultúra

Stránka Slovenský folklór bez fejku upozornila na to, že košeľa, ktorú v kampani nosí Marian Kotleba, je v skutočnosti ukrajinská a s pomocou fanúšikov vypátrali aj jej výrobcu.

Kotleba nosí košeľu s ukrajinským vzorom folklór bez fejku

folklór bez fejku robí dobrú prácu. Napríklad upozorňuje na to, že aj veľkí výrobcovia, ktorí chcú použiť na svojich produktoch slovenský ornament, v skutočnosti z nevedomosti siahnu po ornamente škandinávskom: Neverili by ste, ale aj Švédi majú vtáčiky, srdcia a kvietky. Bez akéhokoľvek nacionalizmu treba povedať, že keď chce niekto použiť slovenský ornament, tak by mal byť slovenský a žiaden iný. 

Nedávny objav adminiek stránky je obzvlášť pikantný a má takpovediac komicko-politický rozmer. Marian Kotleba v kampani do europarlamentu (aj na zúfalých bilbordoch, kde sa vyznáva z lásky k východniarkam) má oblečenú ukrajinskú košeľu. 

„Kauza vyšívanky Mariana Kotlebu tu koluje už pár dní a vyvrcholila billboardom ,Milujem východniarky‘“, uvádza stránka.  „Upozornili ste nás na to viacerí, čo si veľmi ceníme. To, že tento slovenský národniar má na sebe ukrajinskú národnú košeľu, je jasné ako facka. 

Nám sa však práve vďaka naším sledovateľom podarilo identifikovať výrobcu a na jeho stránke sme našli dokonca konkrétny model. Šuhaj má na sebe vyšívanku značky Galychanka, model Svyatoslav.“ (eshop je tu

folklór bez fejku

folklór bez fejku

Stránka uvádza, že podľa informácií fanúšikov sa tieto košele sa predávajú aj na Slovensku na jarmokoch, a zrejme odtiaľ ju Kotleba má.

folklór bez fejku

„Takže takto sa veci majú,“ uzatvára Slovenský folklór bez fejku. „Nie je to prvý raz a určite nie posledný. V minulosti tu už bola kandidátka za túto istú stranu, čo uchováva tradície v blúzke z Aliexpressu.“

folklór bez fejku

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite