Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Film o Amy Winehouse: No no no

.marian Jaslovský .kultúra

Včera som strávil 122 minút na filme, ktorý si to nezaslúžil: Back to Black o Amy Winehouse. Tak som si povedal, že moje roztrpčenie pretavím do varovania. Jednak ušetrím čas vám a jednak budem mať čiarku v našej štatistike článkov redaktorov.

Film o Amy Winehouse: No no no StudioCanal

v roku 2015 mal premiéru celovečerný dokument Asifa Kapadiu Amy, ktorý dostal celý rad prestížnych cien a je naozaj skvelý. Je sprievodcom osobným, profesijným aj feťáckym životom obrovskej umelkyne rangu Sarah Vaughan alebo Elly Fizgerald, aj keď jej životný príbeh sa skôr podobá na osud Billie Holliday. Je jednoduchý a smutný. Nie je v ňom toľko prúdov ako v iných biografických sfilmovaných príbehoch, ktoré pracovali s témou závislosti – Bohemian Rhapsody o Queen, Rocket Man o Eltonovi Johnovi či Ray o Rayovi Charlesovi. 

prečo ísť na film

Aj keď som snímku spražil hneď na začiatku, povedzme si dôvody, pre ktoré by som predsa len v niektorých prípadoch zvažoval návštevu: Výborný výkon (herecký aj spevácky) herečky menom Marisa Abela v titulnej roli a presvedčivé herectvo jej filmového toxického partnera Blakea Fiedlera-Civila (hrá Jack O’Connell).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite