Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Historický epos Šógun vás zavedie do feudálneho Japonska. Oplatí sa vydať na cestu do krajiny samurajov?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Seriálový hit Šógun, ktorý je adaptáciou slávneho románu Jamesa Clavella, vám naservíruje priamo u vás doma kus Japonska. Nie však toho súčasného, vydáme sa do roku 1600. Sledujeme príbeh občianskej vojny, ktorá definovala celé nadchádzajúce storočie.

Historický epos Šógun vás zavedie do feudálneho Japonska. Oplatí sa vydať na cestu do krajiny samurajov? Disney+

na počiatku je lord Joši Toranaga, ktorého sa jeho nepriatelia z Rady panovníkov rozhodli zabiť. Zdá sa, že nakloniť misky váh vo svoj prospech mu môže pomôcť jediný človek – John Blackthorne. Lodivod európskej lode, ktorá stroskotala v rybárskej dedine, so sebou prináša vedomosti, ktoré by sa Toranagovi mohli zísť. No i jeho anglický chránenec má vlastných nepriateľov. Oboch mužov spája tlmočníčka Toda Mariko, kresťanská aristokratka pochádzajúca zo zahanbenej línie samurajov. Táto záhadná žena sa pokúša zladiť vernosť svojmu pánovi s priateľstvom s Blackthornom, vlastnou vierou a záväzkom voči nebohému otcovi. 

Tieto tri postavy sú hlavnými protagonistami samurajského eposu, ktorý si získal chválu medzi divákmi aj kritikmi. Vďačí za to veľkolepej výprave, zvládnutým historickým reáliám, skvelým hereckým výkonom aj scenáru, ktoré nám ukázali ťažké boje konkurenčných klanov aj dojímavých scén.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite