Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brian May vystúpi ako špeciálny hosť Jeana-Michela Jarreho na festivale Starmus Earth

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Medzinárodný festival vedy, hudby a umenia otvorí koncert francúzskeho hudobníka Jeana-Michela Jarreho. Nepôjde podľa neho o tradičný koncert, cieľom bolo vytvoriť niečo pamätné a jedinečné.

Brian May vystúpi ako špeciálny hosť Jeana-Michela Jarreho na festivale Starmus Earth Jean-Michel Jarre Vizualizácia koncertu v Bratislave

„som veľmi nadšený z tejto spolupráce s Jeanom-Michelom, už nejaký čas sme priateľmi a hovorili sme o spolupráci, ale ešte sme spolu nehrali,“ povedal Brian May, astrofyzik, gitarista skupiny Queen a spoluzakladateľ festivalu Starmus. Za jeho vznikom stojí spolu s astrofyzikom Garikom Israelianom. 

Otvárací koncert s názvom Most z budúcnosti, ktorý prepojí hudbu s výtvarným umením, si môžu návštevníci zadarmo vychutnať v areáli výstaviska Incheba. „Vybraná lokalita s kulisou Mosta SNP so svojím ikonickým UFO-m slúži ako metaforický most medzi minulosťou a budúcnosťou,“ ozrejmil výber miesta Richard Marko, generálny riaditeľ spoločnosti ESET, ktorá je jedným zo sponzorov podujatia. „Na jednom konci stojí historické centrum Bratislavy a na druhom retro-futuristický monument UFO.“ Pre návštevníkov festivalu bude v hľadisku vyhradené miesto pri pódiu. Súčasťou programu je aj vystúpenie Laurie Andersonovej, skupiny The Offspring a speváka Tonyho Hadleyho. Koncert si budú môcť pozrieť diváci po celom svete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite