Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Zo života nácka, smr(š)ť trileru aj tupá propaganda

.martin Papšo .kultúra .film

Za plotom koncentračného tábora sa vôbec nežilo zle. Z vonkajšej strany, samozrejme. Aj pán arcibiskup Sokol si pochvaľovali, že sa vtedy mali dobre a nič im nechýbalo. Do kín prichádza film, ktorý ukazuje, že to bolo naozaj idylické.

Filmy .týždňa: Zo života nácka, smr(š)ť trileru aj tupá propaganda PRESSFOTO AEROFILMS Záber z americkej historickej vojnovej drámy Zóna záujmu režiséra Jonathana Glazera, ktorá vyhrala tento rok dvoch Oscarov.

odohráva sa hneď za plotom Osvienčimu, kde si veliteľ tábora nažíva aj s rodinkou v útulnom domčeku s prekrásnou záhradou. Na občasné nepríjemné zvuky od susedov sa dá rýchlo zvyknúť. Pocit viny je dokonale potlačený. Idylku si chcú navodiť aj manželia v druhom filme. Vyberú sa na pobyt do horských kúpeľov, ale od začiatku sa okolo nich dejú rôzne podivné veci. Kto je všetkému na vine? Posledný film bude o zapálených Uhroch. Maďari sa v revolučnom roku hrdo postavia za svoje práva. Vinník aj obeť sú v tomto prípade jasní hneď od začiatku. 

film týždňa: Zóna záujmu

Rudy má krásne rozbehnutú kariéru v oblasti špeciálnych operácií logistického charakteru. Svojej práci je naozaj oddaný, neustále prichádza s novými nápadmi, ako zefektívniť masové vraždenie, ale to neznamená, že by zanedbával rodinu. S manželkou Hedvigou majú krásne biele detičky, víkendy trávia spolu a snívajú o dovolenke v Taliansku. Hedviga sa stará o domácnosť a na jej rozkvitnutú záhradu je radosť pozerať. Zostáva dodať už len drobný detail: Rudy Höss je veliteľom koncentračného tábora v Osvienčime.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite