Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Oscarová Zóna záujmu aj rozhovor s princom Andrewom

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Streamovacie služby opäť lákajú fanúšikov kinematografie na pestrú ponuku noviniek. Čaká vás dokument o jednej webovej stránke, detektív pátrajúci po zmiznutej vnučke slávneho producenta aj príbeh otca, ktorý si najme podvodníka, ktorého úlohou je priviesť jeho syna domov.

Seriálové a filmové tipy: Oscarová Zóna záujmu aj rozhovor s princom Andrewom unsplash/ Marques Kaspbrak

Netflix

ripley – 4. apríl

Tom Ripley je najatý bohatým mužom, aby presvedčil jeho syna vrátiť sa z Talianska domov. Vstúpi do života Dickieho Greenleafa a vďaka nemu okúsi život bohatých a vplyvných ľudí. Podvodník však čoskoro zistí, že svet, po ktorom vždy túžil, je nielen plný slasti, ale aj lží, podvodov a úmrtí.

Psychologický triler napísal a režíroval Steven Zaillian, ktorý za vytvorenie scenára k filmu Schindlerov zoznam (1993) získal viacero ocenení vrátane Oscara. V hlavných úlohách sa predstavia Andrew Scott, Johnny Flynn a Dakota Fanningová. 

rozhovor dekády – 5. apríl

Emily Maitlisová a Sam McAlisterová sú novinárky, ktoré počas televízneho programu BBC s názvom Newsnight urobili rozhovor s princom Andrewom. Témou bol jeho vzťah so sexuálnym delikventom Jeffreym Epsteinom, ako aj princovo obvinenie týkajúce zo sexuálneho napadnutia neplnoletej osoby, ktoré Andrew poprel. Rozhovor zapríčinil pád princa Andrew v očiach verejnosti. 

Britskú životopisnú drámu režíroval Filip Martin podľa scenára Petra Moffata. V úlohách novinárok, ktoré svojím rozhovorom s členom kráľovskej rodiny spôsobili obrovský rozruch, sa predstavili Gillian Andersonová a Billie Piperová. Princa Andrewa stvárnil Rufus Sewell. Film je inšpirovaný knihou jednej z bývalých redaktoriek relácie Newsnight Sam McAlisterovej. 

antisociálna sieť: Meme a nepokoj – 5. apríl

Dokument, ktorý režírovali Giorgio Angelini a Arthur Jones, rozpráva príbeh niekoľkých tínedžerov, ktorí založili webovú stránku 4chan.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite