Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Lesby na úteku, nepoškvrnené počatie aj biodráma

.martin Papšo .kultúra .film

Ľudia si zaslúžia istoty, ale už ich strácajú aj v kine. Za normálnych okolností by týždeň s filmami od Ethana Coena či Bohdana Slámu patril k tým sviatočnejším. Už ani to neplatí a vyhovoriť sa na Sorosa bude čoraz ťažšie.

Filmy .týždňa: Lesby na úteku, nepoškvrnené počatie aj biodráma PRESSFOTO CINEMART Margaret Qualley ako Jamie a Geraldine Viswanathan ako Marian vo filme režiséra Ethana Coena Baby na úteku.

pritom nielen zvučné mená tvorcov, ale aj zápletky sľubovali zaujímavý zážitok. V prvom prípade sa dve americké lesbičky vyberú na výlet a netušia, že v aute vezú nebezpečný náklad, ktorý veľmi zaujíma ešte nebezpečnejších ľudí. Nasleduje dráma z prostredia českého vidieka, kde sucho zachváti krajinu aj medziľudské vzťahy. Na záver sa v talianskom kláštore staneme svedkami nepoškvrneného počatia, ale len do chvíle, kým neodhalíme desivú pravdu.

film týždňa: Baby na úteku

Jamie a Marian sú kamarátky, ktoré z rôznych dôvodov potrebujú zmeniť prostredie a vyvetrať si hlavy. Ideálnym riešením sa javí výlet na slnečnú Floridu. V požičovni dostanú auto, ktoré vyzerá úplne obyčajne, ale v kufri sa nachádza kufrík s veľmi citlivým mužským obsahom. A zatiaľ čo si naše dievčence užívajú v kluboch určených výhradne ženám, v pätách majú dvojicu gangstrov, ktorí sa nezastavia pred ničím. 

Bratia Coenovci. Takmer 40 rokov to znamenalo záruku kvality a tiež pomôcku pre tých, ktorým sa nechcelo pamätať si ich mená. Všetko je preč. Záruka aj ich vzájomná spolupráca. Ethan teraz natočil film Baby na úteku sám a bez brata Joela je naozaj polovičný. Bez rodiny asi nedokáže pracovať, so scenárom mu tentoraz pomáhala manželka Tricia Cookeová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite