Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Drogový kuchár, pôrodník aj svokra na návšteve

.martin Papšo .kultúra .film

Česká komédia, slovenský triler a maďarská dráma o doktorovi pôsobiacom vo Viedni. Takáto zostava nových filmov v kinách pôsobí ako pripomienka Rakúsko-Uhorska. Rozhodne nie ako výraz našej novej hrdej suterénnej zahraničnej politiky.

Filmy .týždňa: Drogový kuchár, pôrodník aj svokra na návšteve PRESSFOTO ASFK Simona Peková ako Valerie v komediálnej dráme režisérov Jana Pekara a Tomáša Pavlíčka Přišla v noci.

dve z aktuálnych noviniek boli inšpirované skutočnými udalosťami s nezanedbateľným potenciálom: napínavý triler z Bratislavy o rýchlych peniazoch za drogy a historická dráma o pôrodníkovi, ktorý zachránil tisíce mladých matiek. Kto by povedal, že tieto dramaticky výživné témy hravo prekoná komédia s námetom nepredpokladajúcim nič viac než lacnú zábavu – nočná návšteva svokry.

film týždňa: Přišla v noci

Jirka a Aneta si spokojne nažívajú v čerstvo zrekonštruovanom byte. On prekladá z estónčiny obskúrne knižky, ktoré nikoho nezaujímajú. Ona sa živí ako ergoterapeutka. Jedného večera sa im pred dverami nečakane objaví Jiříčkova mamička. Strašne ju to mrzí, že ich takto obťažuje, ale nemá inú možnosť. Potrebuje u nich stráviť jednu noc, lebo sa nemá ako dostať domov. Z jednej noci sa stáva niekoľko dní, súkromie je fuč a nová obyvateľka bytu zaberá čoraz viac územia. Až si jedného dňa povie, že ona sa veru nikam nechystá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite