Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Studená vojna očami dneška, Taylor Swift aj Abraham Lincoln

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tohtotýždňová ponuka streamovacích služieb vám priblíži osobnosti s veľkým vplyvom na dianie vo svete. Zostaneme v prítomnosti, no vydáme sa i na cestu do minulosti. Nechýba však ani kúsok fikcie.

Seriálové a filmové tipy: Studená vojna očami dneška, Taylor Swift aj Abraham Lincoln

Netflix

zlomové momenty: Bomba a studená vojna – 12. marec

Ako ovplyvnil konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom celý svet? Túto otázku si kladie deväťdielny dokument režiséra Briana Knappenbergera, ktorý skúma prostredníctvom historických faktov zákulisie studenej vojny a jej následky. Prostredníctvom výpovedí politických elít, novinárov a historikov vrátane ukrajinského prezidenta,  estónskej premiérky či preživších útoku na Hirošimu a Nagasaki sa dozvedáme, čo znamená studená vojna pre súčasnosť.

železná päsť – 14. marec

Do barcelonského prístavu príde denne 6-tisíc kontajnerov s tovarom, a preto sa v nich ročne dokáže do mesta nepozorovane dostať až 30-tisíc kíl kokaínu. Jeden z najdôležitejších vstupov na európsky trh s drogami vedie Joaquin Manchado. Riaditeľ hlavného terminálu šéfuje zločineckej sieti, ktorá zabezpečuje bezproblémový chod biznisu. Keď však z prístavu zmizne zásielka s kokaínom, rozpúta sa vojna gangov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite