Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Nórska nádhera, český E. T. aj Spider-Madame

.martin Papšo .kultúra .film

Kupujte pukance, čaká nás napínavá hra o čas. Presne ako sa na dobrý politický triler patrí. Ako na potvoru, práve keď Slovensko potrebuje pokoj. Ten nájdete, naopak, v kine, po napätí tam nie je ani stopy. Ale aspoň je nad čím žasnúť.

Filmy .týždňa: Nórska nádhera, český E. T. aj Spider-Madame PRESSFOTO FILM EUROPE Záber z filmu Piesne zeme. Väčšinou sledujeme pôsobivé zábery prírody, kde je človek len malou nepodstatnou bodkou.

a to v oboch smeroch – raz nad krásou prírody, inokedy nad tvorivou bezradnosťou. Ale poďme pekne po poriadku. Najskôr sa vyberieme na strhujúci výlet do majestátnej horskej krajiny v Nórsku po stopách starého múdreho muža. Potom sa trochu zamotáme v pavučinách zo sveta Spider-Mana, pričom pavúčí muž sa objaví len na pár sekúnd ako novorodenec. Na záver nás poctí svojou návštevou milý hosť z vesmíru, ktorý omylom havaruje v malej moravskej dedinke. 

film týždňa: Piesne zeme

Režisérka Margreth Olin sa po dlhom čase strávenom potulkami po svete vracia do rodnej dediny v horskom údolí pod ľadovcom navštíviť svojich rodičov. Po tridsiatich rokoch bolo už aj načase. Nie je to však obyčajná návšteva, dotiahla so sebou aj filmový štáb, aby natočili dokument o kráse miestnej prírody, ľuďoch a všeobecne o živote. A dobre urobila, pretože je to veľký audiovizuálny zážitok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite