Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS a SaS podali návrh na odvolanie Šimkovičovej z postu ministerky kultúry

.tasr .kultúra

Rokovanie parlamentu k jej odvolaniu by sa malo zvolať do siedmich dní.

PS a SaS podali návrh na odvolanie Šimkovičovej z postu ministerky kultúry SITA/Tomáš Somr

opozičné PS a SaS vyzbierali a podali podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chcú odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS). 

„Nejde iba o jej poburujúce výroky na adresu kultúry samotnej alebo rôznych skupín obyvateľstva. Nejde iba o jej očividnú nekompetentnosť, ktorú každý deň ukazuje a dokonca nejde ani iba o jej relatívne škandalózne plány, ktoré v kultúre oznamuje a ktoré by kultúru v niektorých oblastiach vrátili pred rok 1989,“ podčiarkla Zora Jaurová (PS). Ako dôvody na odvolanie ministerky uviedla aj to, že Šimkovičová nekomunikuje s relevantnými predstaviteľmi kultúrnej obce ani nerozumie potrebám kultúry.

Mária Kolíková (SaS) tvrdí, že z ministerstva kultúry sa stalo pod vedením Šimkovičovej „ministerstvo nekultúry, polarizácie a nenávisti“. Poukázala aj na petíciu občanov na odvolanie ministerky, ktorú podpísalo vyše 180.000 ľudí. Opozícia aj preto pristúpila k návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby tému na pôde parlamentu otvorila.

Na iniciovanie mimoriadnej schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov. Predseda parlamentu by mal mimoriadne rokovanie zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite