Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ceny Emmy sú odovzdané. Najlepšími seriálmi sa stali Boj o moc, Medveď a Beef

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Na 75. ročník udeľovania cien Emmy sme čakali od septembra minulého roku. Vyhlásenie víťazov presunula Akadémia televíznych umení kvôli štrajku hollywoodskych scenáristov a hercov. Môže sa aj váš favorit pochváliť „televíznym Oscarom“​? ​

Ceny Emmy sú odovzdané. Najlepšími seriálmi sa stali Boj o moc, Medveď a Beef SITA/AP Photo/Chris Pizzello

udeľovanie Zlatých glóbusov otvorilo sezónu udeľovania filmových a televíznych cien, čím nám naznačilo – hoci sa to dalo predpokladať aj bez toho –, ktoré diela by sa mohli pýšiť prívlastkom najlepšie. Mnohé teraz obhájili prvenstvo, kým iným sa dostalo pocty prvýkrát.

Nepochybne však môžeme vyhlásiť, že najlepšími seriálmi minulého roku sú dramatický Boj o moc, komediálny Medveď a miniséria Beef. Ich pozretím rozhodne nič nepokazíte. S pribúdajúcimi oceneniami opakovane potvrdzujú svoje kvality. 

Príbeh vplyvnej rodiny bojujúcej o dedičstvo v podobe mediálneho impéria získal až 27 nominácií. Boj o moc nakoniec na víťazstvo premenil 6 z nich. Ocenené boli v kategórii dramatických seriálov scenár i réžia. Scenárista Jesse Armstrong pri preberaní ocenenia priznal, že ukončiť seriál bolo preňho na jednej strane radostné, no zároveň aj veľmi smutné. Ide o jeho štvrtú cenu Emmy za toto dielo a celkovo šiestu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite