Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nominácie na Českého leva už poznáme. Ktoré snímky majú najväčšie šance získať sošku?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Česká filmová a televízna akadémia (ČFTA) dnes oznámila nominácie na ocenenie Český lev za minulý rok. Najväčšími favoritmi sú snímky Bratia, Úsvit, Bod obnovy, Prišla v noci, Nemé tajomstvá, Tancuj, Matylda, ako aj seriál Volha. Ako sa im darilo?

Nominácie na Českého leva už poznáme. Ktoré snímky majú najväčšie šance získať sošku? YouTube

najviac nominácií v počte pätnásť získala snímka Tomáša Mašína Bratia o súrodencoch Mašinovcoch, ktorí sa počas studenej vojny rozhodli emigrovať z Československa do Západného Berlína. S dvanástimi nomináciami za ňou nasleduje Úsvit Matěja Chlupáčka. Ten rozpráva príbeh tehotnej lekárky, ktorá sa presťahovala do Svitu, kde ju čaká neľahká úloha – objasniť vraždu novorodenca, ktorého našli vo fabrike jej manžela. 

Osem nominácií získali sci-fi Bod obnovy režiséra Roberta Hloza a Prišla v noci režisérskeho dua Jana Vejnara a Tomáša Pavlíčka. Kým prvý film nám ukazuje budúcnosť plnú kriminality a technológií, druhý nám rozpráva príbeh manželov, ku ktorým sa nasťahovala matka jedného z nich. Sedem nominácií získali vzťahová dráma Nemé tajomstvá Tomáša Mašína a tragikomédia Tancuj, Matylda režiséra Petra Slavíka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite