Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Posledný Woody Allen, prvé Ferrari aj bazénový horor

.martin Papšo .kultúra .film

Osemdesiatnici v Hollywoode sú teraz obzvlášť čulí. Nedávno sa pripomenuli Martin Scorsese a Ridley Scott, dnes tu máme dve novinky od ďalších matadorov. Keby sme všetci takto pristupovali k dôchodku, problém s piliermi je vyriešený.

Filmy .týždňa: Posledný Woody Allen, prvé Ferrari aj bazénový horor PRESSFOTO MAGIC BOX Niels Schneider ako Alain Aubert a Lou de Laâge ako Fanny Fournier vo vzťahovej dráme Woodyho Allena Zásah šťastím.

woody Allen a Michael Mann možno nakrútili aj lepšie filmy, ale napriek pokročilému veku potvrdzujú, že sú stále vo forme. S prehľadom dávajú na frak oveľa mladšiemu kolegovi, ktorý ich v dnešnom zozname kinopremiér dopĺňa. Ak by sme chceli nájsť spoločnú tému pre všetky tri filmy, bola by to lepšia spoločnosť. 

V prvom prípade do nej priamo nazrieme a pohľad to bude veľmi ironický. Potom sa povozíme na rýchlych autách, ktoré sú snáď drahšie ako predsedove hodinky. Na záver sa pozrieme do domu s veľkým bazénom, ktorý na dne skrýva strašidelné tajomstvo.

film týždňa: Zásah šťastím

Fanny a Jean tvoria na prvý pohľad dokonalý pár. Stále sú do seba zaľúbení, majú krásne bývanie v Paríži a aj profesionálne sa im darí. Jean, a tomu už naozaj ťažko uveriť, si výborne rozumie aj so svokrou. Je to taká idylka, že ďalšie zlepšenie by už bolo krokom späť. Ale len do chvíle, kým sa na scéne neobjaví bývalý spolužiak Alain. Náhodou sa stretnú s Fanny na ulici a už to ide. 

Zásah šťastím je jubilejným 50. filmom Woodyho Allena. Aby ste naň nešli s nesprávnymi očakávaniami, treba hneď na úvod upozorniť, že to nie je romantická komédia, ako je to u nás promované. Táto vzťahová dráma sa zápletkou podobá na Match Point, len je menej napínavá a viac ironická. Nie v dialógoch, tie sú väčšinou úplne vážne, ale v dejových zvratoch. Na tom poslednom sa aj schuti zasmejete. Je to film o tom, že život je postavený na náhode, rovnako ako celá existencia vesmíru, čo je téma, ku ktorej sa Woody v rôznych obmenách rád vracia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite