Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti kultúry za rok 2023

.redakcia .kultúra

Osobnosťami kultúry za rok 2023 sú podľa .týždňa Katka Koščová, Andrej Dúbravský, Bohunka Koklesová, Joni Mitchell, Peter Gabriel a Christopher Nolan.

.týždeň vyhlásil osobnosti kultúry za rok 2023 BORIS NÉMETH Speváčka Katka Koščová s klaviristom Danielom Špinerom.

katka Koščová

Dobre známa speváčka a autorka, ktorá sa nebojí nielen odkryť svoje vnútro, ale aj citlivo prejaviť svoje občianske postoje a ľudskosť napriek tomu, že jej to k životnému pokoju určite nepridáva. Tento rok absolvovala kontinuálne celoročné turné miniaTOUR s klaviristom Danielom Špinerom a vydala krásny album Krehkosť, kde je Špiner spolutvorcom. Takže vlastne toto ocenenie patrí aj jemu – navyše vydal album s ukrajinskou speváčkou Milou Medvedovskou a s experimentálnym triom Zedz džez. 

andrej Dúbravský

Andrej Dúbravský je veľkou osobnosťou slovenskej kultúry, či už ho za ňu vyhlásime, alebo nie. Tento rok je však jeho nominácia úplne logická, pretože sa o ňom hovorilo asi aj najviac zo všetkých výtvarných umelcov vďaka tomu, že sa znepáčil „čelnej predstaviteľke kultúry“ Martine Šimkovičovej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite