Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý poškodil dvere DPOH

.tasr .kultúra

Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý poškodil dvere DPOH facebook/polícia sr

polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu (10. 12.) krátko po 23.30 h poškodil dvere bratislavského Divadla Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH). 

„Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň dverí DPOH. Z miesta následne utiekol,“ priblížil hovorca. K zraneniu osôb, prípadne k spôsobeniu ďalšej škody nedošlo.

Po páchateľovi skutku polícia intenzívne pátra. „Ďalšie okolnosti tohto incidentu sú predmetnom objasňovania,“ dodal Szeiff.

Riaditeľka divadla Valéria Schulczová v reakcii pre TASR uviedla, že nechce predbiehať, čoho dôsledkom bolo konanie páchateľa. Podľa nej to mohol byť opitý, agresívny či nahnevaný človek. Nedá sa však vylúčiť ani to, že v spoločnosti, kde neustále vzrastá agresivita a konfrontačný naratív sa neustále prehlbuje, bol muž posmelený „hejtami“, ktoré voči divadlu v minulosti smerovali.

„To, že to môže byť dôsledok toho, čo sa s divadlom dialo, je rovnako pravdepodobné ako to, že to bola náhoda. Lebo najprv sa pokúšal dostať do vnútra divadla. Nie je to tak, že ho hneď rozbije,“ poznamenala Schulczová. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite