Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Osobnosťou roka 2023 stala Taylor Swift. Časopis Time ju označil za zdroj svetla

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Americká speváčka a skladateľka Taylor Swift je podľa časopisu Time najvplyvnejšou osobnosťou končiaceho sa roku 2023. Pre niekoľkonásobnú držiteľku cien Grammy je tento rok veľmi úspešný. Jej turné The Eras Tour ašpiruje na titul najlepšie zarábajúceho turné všetkých čias.

Osobnosťou roka 2023 stala Taylor Swift. Časopis Time ju označil za zdroj svetla sita/AP Photo/Natacha Pisarenko

časopis Time každoročne vyhlasuje Osobnosť roka, ktorou sa môže stať jednotlivec či skupina ľudí s najväčším vplyvom vo svete počas uplynulých dvanástich mesiacov. Tradícia siaha až do roku 1927 a tvorí akúsi chronológiu najvýznamnejších osobností posledného takmer storočia. Pri výbere nezáleží na oblasti, v ktorej pôsobia, ani na tom, či je ich vplyv na svetové dianie pozitívny alebo negatívny.

Obálky časopisu Time, na ktorých sú Osobnosti roka od vzniku do roku 2022:

efekt Taylor Swift 

Taylor Swift sa tak pridala k významným štátnikom, podnikateľom, vedcom, aktivistom či hlavám cirkvi. Jej význam nespočíva iba v jej hudobnej kariére. Je nielen úspešnou umelkyňou, ale aj podnikateľkou. „V rozdelenom svete, kde zlyháva príliš veľa inštitúcií, našla Taylor Swift spôsob, ako prekonávať hranice a byť zdrojom svetla. Nikto iný na planéte nedokáže tak dobre zapôsobiť na toľko ľudí,“ uvádza časopis Time. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite