Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skupina Bez ladu a skladu sa ohradila voči Smeru

.redakcia .kultúra

Poslanci Smeru zneužili text skupiny Bez ladu a skladu. Stanovisko skupiny uvereňujeme v plnom znení.

Skupina Bez ladu a skladu sa ohradila voči Smeru YouTube

vyzývame politikov a političky strany SMER – SSD a vládnej koalície vrátane HLASu a SNS, aby nezneužívali vo svojej komunikácii tvorbu skupiny Bez ladu a skladu, ako tomu bolo počas vyhlásenia Richarda Glücka a Juraja Gedru v poste, ktorý bol publikovaný na sociálnej sieti vo štvrtok, 30.11. 2023. Video začína citátom celého textu našej piesne Píšte vsetci modrým perom a to čo nasleduje, je dôkazom absolútneho nepochopenia samotného textu, jeho posolstva a pohľadu našej skupiny na spravovanie štátnych inštitúcií. Ohradzujeme sa voči manipuláciám, akým s použitím našej tvorby predstavitelia štátnej moci za stranu SMER – SSD útočia na občiansku spoločnosť, neziskový sektor, nezávislé médiá, vedecké a zdravotnícke kapacity, LGBTI+ ľudí a na ľudí pomáhajúcim susednej Ukrajine.

Skupina Bez ladu a skladu vždy stála na strane slobody a demokracie. Vážime si obetavú prácu mimovládneho sektora a jeho úlohu v občianskej spoločnosti považujeme za nezastupiteľnú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite