Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Eutanázia, totalitné hry aj Budapešť budúcnosti

.martin Papšo .kultúra .film

Ak chcete vedieť, ako to bude u nás vyzerať o pár rokov, treba sa ísť pozrieť do Budapešti. Ak chcete vedieť, ako to bude vyzerať v Budapešti o 100 rokov, treba sa ísť pozrieť do kina. Odohráva sa tam jedno animované ekologické sci-fi. Natočené bolo v maďarsko-slovenskej koprodukcii, a tak sa v ňom pozrieme aj do Tatier.

Filmy .týždňa: Eutanázia, totalitné hry aj Budapešť budúcnosti PRESSFOTO MAGIC BOX Jana Plodková a Marián Mitaš v českom filme režiséra Tomáša Mašína Němá tajemství.

premiéru mala aj česká kriminálna dráma o veterinárovi, ktorý po nešťastnom úraze zostáva nielen ochrnutý, ale aj neschopný bežnej komunikácie. Aby tej depresie nebolo málo, na záver si doprajeme obraz totalitnej spoločnosti, kde sa masy zabávajú hrami na život a na smrť.

film týždňa: Němá tajemství

Stačí okamih a život sa môže obrátiť úplne naruby. Presne to sa stalo veterinárovi Martinovi a jeho žene Erike. Martin po zásahu koňom zostáva ochrnutý a neschopný komunikácie. Erika ťažko nesie jeho stav a navyše si nerozumie so svokrou. Situáciu zhoršujú pokusy pacienta o samovraždu. Nič sa nezlepší, ani keď sa na scéne objaví majiteľka koňa, ktorá je až podozrivo ochotná pomáhať. Do prípadu sú navyše zainteresovaní aj policajti, pretože je podozrenie, že došlo k zločinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite