Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vrahovia nadšencov Martina Scorseseho

.tereza Kravecová .kultúra

V novom Scorseseho filme nevyužitý potenciál detektívneho žánru zohráva dôležitú rolu a je dôvodom, prečo nehorázna metráž divácky jednoducho nemôže fungovať.

Vrahovia nadšencov Martina Scorseseho cinemax

bolo by namieste predpokladať, že po nie práve divácky priaznivom prijatí filmu Irčan (2019) sa jeden z legendárnych filmových spratkov Hollywoodu, Martin Scorsese, zriekne tendencie venovať pozornosť nadbytočnému, rozťahanému a hlavne nezáživnému filmovému rozprávaniu. Trochu drzo povedané: Na staré kolená ťažko presvedčíte oceňovaného tvorcu s vyše 50-ročnou úspešnou skúsenosťou v brandži, že mu formát dlho-dlhometrážneho filmu, ktorý v kine ani zďaleka šprintovo neutečie a skôr sa počas troch hodín mení na priam nekonečný maratón, ani trocha nesedí. 

Očakávaní Vrahovia mesiaca kvetov (2023) bojujú: nielen ako bohatí Osagovia so závistlivými Američanmi, ale aj s ťažko uchopiteľným naratívom, nesprávnym rozhodnutím v súvislosti s odhaľovaním vinníka stojaceho za krvavou tragédiou, a zo všetkého najviac, s moderným divákom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite