Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Kôň v obývačke, autista na futbale aj deti v horore

.martin Papšo .kultúra .film

Pri všetkej úcte k aktuálnym filmovým novinkám, nie všetky sa úplne vydarili. Napriek tomu zo srdca prajeme dnes prostredníctvom vás, aby ste si ich užili na najvyššej možnej kultúrnej úrovni naprieč celým spoločenským spektrom.

Filmy .týždňa: Kôň v obývačke, autista na futbale aj deti v horore PRESSFOTO GARFIELD FILM Záber z komediálnej drámy režiséra Martina Šulíka Kôň.

prepáčte ten absurdný úvod, ale keď už kradnúť, tak od tých najlepších. Prvky absurdity sú prítomné vo všetkých troch nových filmoch, o ktorých dnes bude reč. Nie vždy je to zámer. Najprv nás Martin Šulík bude presviedčať o tom, že kôň patrí k Vianociam snáď ešte viac ako kapor. Následne absolvujeme maratón návštev nemeckých futbalových štadiónov v spoločnosti chlapca s poruchou autistického spektra. Na záver dostane priestor adaptácia hororovej počítačovej hry o robotických hračkách v opustenej pizzerii. 

film týždňa: Kôň

Učiteľ Dušička sa po prehýrenej noci zobudí s tým, že má v byte koňa. Nielen hlavu ako v Krstnom otcovi, ale celého živého koňa. Netuší, ako sa tam dostal ani čo si s ním počať. Postupne si ho obľúbi a nechce sa ho vzdať napriek tomu, že na neho tlačia susedia či priateľka. Spočiatku veľmi ústupčivý a zakríknutý Dušička si práve prostredníctvom koňa lepšie uvedomí svoju situáciu, aj čo by mal v živote zmeniť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite