Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislavské jazzové dni: Všetko je raz prvýkrát

.marian Jaslovský .kultúra .hudba

Počas predošlých 47 ročníkov Bratislavských jazzových dní sa nikdy nesplnila nočná mora každého usporiadateľa: Že kapela zruší koncert v deň, keď má hrať. Tento rok sa to stalo hneď dvakrát a nebola za tým žiadna dramatická udalosť ako úraz a pod., ale osobné rozhodnutie dvoch headlinerov pripojiť sa k štrajku za Palestínu.

Bratislavské jazzové dni: Všetko je raz prvýkrát MARIAN JASLOVSKÝ 22. október 2023: Bratislavské jazzové dni vyvrcholili v nedeľu vystúpením Kokoroko.

ktovie, čo títo umelci chceli odkázať svojmu publiku tým, že kdekoľvek na svete dňa 20. 10. zrušili svoje plánované vystúpenia. Nie že by urobili na pódiu prohamasovskú agitku, mávajúc palestínskou vlajkou ako Roger Waters, to nie. Oni skrátka nevystúpili. Poslať do sál nejakých samovražedných atentátnikov sa im zrejme zdalo predsa len trochu proti európskej etikete, tak zvolili takúto kultivovanú formu. 

kométa išla kamsi do...

Slávne britské trio The Comet Is Coming malo na BJD zahrať svoj historicky posledný koncert. Prileteli, prespali v hoteli, po zvukovej skúške sa výdatne napapali a oznámili, že koncert neodohrajú. A odišli. Na svojom Instagrame odkázali: „Rozhodli sme sa zrušiť náš dnešný koncert v Bratislave. Sme solidárni s celosvetovou výzvou k štrajku zo strany našich palestínskych bratov a sestier, ktorí sú uprostred genocídneho útoku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite