Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Vraždy Indiánov, rozpad vzťahu aj federácie

.martin Papšo .kultúra .film

Ak sa do kina nevyberiete teraz, potom už nemusíte chodiť vôbec. Do bežnej distribúcie dorazilo uplynulý týždeň toľko dobrých filmov, že si to diváci snáď ani nezaslúžia. Ale možno len osud kompenzuje nomináciu na Ministerstve kultúry.

Filmy .týždňa: Vraždy Indiánov, rozpad vzťahu aj federácie PRESSFOTO ASFK Nemecká herečka Sandra Hüller v úlohe spisovateľky Sandry vo víťaznom filme z festivalu v Cannes Anatómia pádu.

v rámci filmových noviniek sa najprv trochu porýpeme v jednom partnerskom vzťahu v tieni podozrivej smrti manžela. Nasledovať bude rýpanie do americkej kriminálnej histórie v tieni podozrivých úmrtí bohatých Indiánov. Na záver sa vrátime domov osláviť Silvester v roku, keď sa rozpadával spoločný štát. A rýpať sa neprestaneme, tentoraz v minulosti muža, ktorý spolupracoval s ŠtB.

film týždňa: Anatómia pádu

Spisovateľka Sandra žije s manželom Samuelom a nevidiacim synom Danielom v odľahlej chate vo francúzskych Alpách. Jedného dňa nájde Dano pod oknami ležať mŕtveho Sama (v Rusku by to bola jasná samovražda). Nehoda či zavinenie tretej osoby sú rýchlo vylúčené, a tak zostávajú len dve možnosti: bola to samovražda alebo Samova vražda. Podozrivá je manželka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite