Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Úsvit intersexuality aj triedny boj na burze

.martin Papšo .kultúra .film

Je späť a bude sa mstiť. A pritom sa zdalo, že už definitívne skončil. Že ho možno nahradia iní, ale on nás už trápiť nebude. V skutočnosti nikam neodišiel. Stále má dosť fanúšikov, ktorí mu umožnili návrat k jeho zvráteným hrám. Jigsaw.

Filmy .týždňa: Úsvit intersexuality aj triedny boj na burze LACEY TERRELL/SONY PICTURES/SITA Nick Offerman ako Ken Griffin a Seth Rogen ako Gabe Plotkin vo filme režiséra Craiga Gillespieho Lúzri z Wall Street.

tak sa volá hlavná postava hororovej série Saw. Svoje aktivity by možno nazval špeciálne operácie. Často pri nich totiž dochádza k netradičným chirurgickým zákrokom, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Itchy a Scratchy. Aktuálne pokračovanie má rímsku číslicu X. Možno ste v úvode zacítili politický odkaz a politike sa nevyhneme ani v ďalších dvoch novinkách. Stará aj nová ľavica si v nich budú riešiť svoje obľúbené témy. Prvá prináša zábavný príbeh triedneho boja na burze. Druhá nás pod pláštikom historickej detektívky trochu dovzdelá o počte pohlaví a tolerancii.

film týždňa: Lúzri z Wall Street

Keith Gill je analytik finančných trhov a vo voľnom čase youtuber. Svojim fanúšikom radí, do čoho investovať, pričom sám vrazí všetky svojej úspory do firmy Gamestop. Dá sa povedať, že sa snaží najesť z grafov. Myslí si, že akcie firmy sú podhodnotené a prostredníctvom sociálnych sietí o tom presvedčí dosť iných ľudí. Boj medzi drobnými investormi a bohatými finančníkmi z Wall Street sa môže začať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite