Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: AI útočí, Golda Meir sa bráni a Škrtel bilancuje

.martin Papšo .kultúra .film

Cez víkend to bol veľký boj s množstvom prekvapujúcich zvratov. Ale happy end hľadajte radšej v kine. Aj tam prebiehajú veľké boje. Skutočná vojna v minulosti, fiktívna vojna v budúcnosti a dokument o futbalistovi, príkladnom bojovníkovi.

Filmy .týždňa: AI útočí, Golda Meir sa bráni a Škrtel bilancuje cinemart Záber z amerického akčného sci-fi trileru Tvorca režiséra Garetha Edwardsa. Hudbu k tomuto filmu zložil jeden z najznámejších súčasných skladateľov filmovej hudby Hans Zimmer.

skvelý stopér, výborný hlavičkár, takže si dokázal zarobiť dosť peňazí vlastnou hlavou. Bol to síce líder, ale o skutočnom vodcovstve a zodpovednosti by sa mohol čo-to naučiť z filmu o jednej izraelskej političke. Ak vás ešte neomrzeli filmy o hrozbe umelej inteligencie, skúste ďalšiu novinku a možno budete príjemne prekvapení.

film týždňa: Tvorca 

Umelá inteligencia (AI) odpálila jadrovú bombu na Los Angeles, čo odštartovalo ničivú vojnu medzi ľuďmi a vyspelými robotmi. Joshua bol agentom špeciálnych jednotiek, ktorý pri utajenej akcii prišiel o tehotnú manželku a stratil záujem ďalej sa angažovať. Keď ale svitne nádej, že jeho žena možno nezomrela, akceptuje misiu vypátrať tvorcu pokročilej AI. 

Tvorca je americké akčné sci-fi, ktoré by chcelo byť inteligentnejšie a dospelejšie ako štandardné žánrové strieľačky. Upútavka odhalila jeden dôležitý zvrat, vo filme je ich ešte niekoľko. Možno sú dôležité pre rozprávanie príbehu, ale nie pre to, čo sa ním chce povedať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite