Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britská polícia vyšetruje Russella Branda kvôli množstvu obvinení zo sexuálnych útokov

.tasr .kultúra

Znásilnenia, sexuálne útoky a citové vydieranie sa mali udiať medzi rokmi 2006 až 2013.

Britská polícia vyšetruje Russella Branda kvôli množstvu obvinení zo sexuálnych útokov wikimedia commons

londýnska Metropolitná polícia v pondelok uviedla, že dostala množstvo oznámení o sexuálnych trestných činoch, ktoré prišli po celotýždňovom zverejňovaní správ v médiách o britskom hercovi a komikovi Russellovi Brandovi. Polícia dodala, že všetky oznámenia prešetruje. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Brand (48) je stredobodom obvinení zo znásilnenia a sexuálnych útokov, ktoré po spoločnej investigatívnej práci zverejnili 16. septembra noviny The Times a The Sunday Times a televízia Channel 4.

Tieto médiá priniesli správu, že štyri ženy ho obviňujú zo znásilnenia, sexuálnych útokov a citového vydierania, ku ktorým podľa ich slov dochádzalo v rokoch 2006 až 2013. Vtedy bol na vrchole slávy, pracoval pre stanice BBC a Channel 4 a bol hviezdou hollywoodskych filmov. Brand obvinenia odmieta.

O niekoľko dní sa ozvala aj ďalšia žena, ktorá ho obvinila, že sa v roku 2008 pred ňou obnažil. Polícia v Londýne už začiatkom minulého týždňa oznámila, že po odhaleniach v médiách dostala hlásenie o údajnom sexuálnom útoku.

V aktualizovanom pondelkovom oznámení Metropolitná polícia uviedla, že odvtedy prijala „množstvo obvinení o sexuálnych trestných činoch v Londýne“, ako aj inde v Spojenom kráľovstve.

Polícia v krátkom oznámení dodala, že všetky obvinenia sú staršie, netýkajú sa súčasnosti a nikoho nezatkla.

„Povzbudzujeme každého, kto si myslí, že sa stal obeťou sexuálneho trestného činu - bez ohľadu na to, ako dávno sa stal -, aby sa s nami skontaktoval,“ uviedol hlavný inšpektor Andy Furphy. „Chápeme, že to môže byť ťažký krok, ale chcem každého uistiť, že máme tím špecialistov schopných poradiť a pomôcť,“ dodal.

Brand odmietol tieto obvinenia s tým, že jeho vzťahy boli vždy „konsenzuálne“, dokonca aj v období, keď bol podľa svojich slov „veľmi, veľmi promiskuitný“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite