Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Démon s tvárou mníšky a ďalšia tučná grécka svadba

.martin Papšo .kultúra .film

Uplynulý týždeň dorazila do kín pliaga. Pochopiteľne tým nemyslíme tvorcov, ktorých rešpektujeme, ale nové filmy. Sú len dva a spoločné majú to, že sú to pokračovania úspešných hitov a odohrávajú sa v Európe, aj keď pôvod majú v USA.

Filmy .týždňa: Démon s tvárou mníšky a ďalšia tučná grécka svadba PRESSFOTO CONTINENTAL FILM Taissa Farmiga ako Irene v americkom gotickom horore režiséra Michaela Chavesa Mníška 2.

tým sa všetka podobnosť končí, inak sú to totiž úplne odlišné diela. Prvým je temný hororový príbeh démona, ktorý na seba už druhýkrát zobral podobu mníšky a terorizuje obyvateľov francúzskeho mestečka v 50. rokoch minulého storočia. Pre citlivejších divákov bude určite vhodnejší romantický dovolenkový výlet do slnečného Grécka. Na správnej dovolenke sa má najmä oddychovať a nič dôležité neriešiť. A presne tak to vo filme aj vyzerá.

mníška 2

Francúzske mestečko sa stane svedkom desivého incidentu. Miestneho kňaza zdvihne do vzduchu neznáma sila a zaživa ho upáli pred zrakom malého miništranta. Vatikán je znepokojený, pretože podobných udalostí v poslednej dobe pribúda. Spomína sa Rumunsko či Maďarsko a je evidentné, že zlo prichádzajúce z východu sa pred ničím nezastaví. Zodpovední preto požiadajú o pomoc sestru Irenu, ktorá už mala s podobnými záležitosťami skúsenosť v prvej časti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite