Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Boj mladej Rómky o budúcnosť, Podhodenec aj Ariel

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň si z ponuky streamovacích služieb vyberie takmer každý. Mladá Gita bude stáť pred voľbou, či sa podvolí rodine na úkor vlastného šťastia. Milovníkov záhad poteší príbeh zavraždeného policajta aj pátranie po nezvestnej rodine.

Seriálové a filmové tipy: Boj mladej Rómky o budúcnosť, Podhodenec aj Ariel freepik/Freepik.com

Netflix

hanba – 6. september

Gita je sedemnásťročná Rómka, ktorá sa pokúša uspieť ako raperka a naplno prežívať prvú veľkú lásku, no zároveň je zväzovaná rodinnými pravidlami. Dokáže zabojovať sama za seba alebo sa obetuje pre rodinu?

Dramatickú sériu režírovala Anna Maliszewska. V hlavnej úlohe Rómky Gity sa predstaví Zofia Jastrzebska. Ďalšie postavy stvárnia Sebastian Lach, Magdalena Czerwinska a Kamil Piotrowski. Miniséria otvára mnohé spoločenské problémy a ukazuje ich na príbehu dievčiny, ktorá okrem boja s tradične zmýšľajúcou rodinou hľadala svoje uplatnenie vo svete. Popritom sa však musela vysporiadať aj s rasizmom a diskrimináciou. 

telo v ohni – 8. september 

Neďaleko Barcelony našla polícia zhorené auto, v ktorom prišiel o život ich kolega Pedro. Vyšetrovanie je plné zložitých vzťahov, podvodov a násilia. Je vrahom policajtova kolegyňa a priateľka Rosa, jej milenec Albert alebo niekto úplne iný?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite