Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Akčná nakladačka, erotický triler aj klasické fantasy

.martin Papšo .kultúra .film

Nestáva sa často, aby jeden človek sám zlikvidoval mafiu. Ak sa navyše volá Robert, musí to byť zaručene fikcia. Samozrejme, je to z filmu. Celým menom sa volá Robert McCall a v nerovnom boji vyrieši problém s „našimi ľuďmi“ v Taliansku.

Filmy .týždňa: Akčná nakladačka, erotický triler aj klasické fantasy PRESSFOTO STEFANO MONTESI/AP/SITA Denzel Washington ako Robert McCall vo filme režiséra Antoina Fuqua Equalizer 3.

to je v skratke zápletka prvého dnešného filmu, o ktorom bude reč. Vyskytnú sa v ňom aj agenti CIA. Prekvapujúco s pozitívnymi úmyslami, ale zato totálne neschopní. CIA bude zapletená ešte v jednom novom filme. Tam jej už nechýba kompetencia ani tie najhoršie motívy a spôsoby. Bude ničiť budúcnosť nielen páriku milencov, ale rovno celej krajine. No ešte predtým si spravíme výlet do Mozartovej hudobnej školy v Alpách, ktorá ukrýva tajný portál do sveta jednej z maestrových opier. 

film týždňa: Equalizer 3: Posledná kapitola

Robert je bývalý člen elitnej jednotky, ktorý odišiel do dôchodku, aby našiel pokoj. Násilie nevyhľadáva, ono akoby hľadalo jeho. Keď nájde nový domov a priateľskú komunitu v mestečku na juhu Talianska, všetko vyzerá idylicky. Až kým nezistí, že miestni obyvatelia sú terorizovaní mafiou. Zloduchovia si nedajú povedať podobrotky, až Robovi nakoniec dôjde trpezlivosť.

Equalizer je akčná filmová séria podľa televízneho seriálu z 80. rokov o osamelom pomstiteľovi bezprávia, páchaného na slabších. Je to v podstate taký novodobý Robin Hood. Pred pár rokmi bol seriál reštartovaný a upravený pre hlavnú ženskú postavu (Robyn). Moletka po 50-ke dáva dole gangstrov, čo znie ako vtip, ale je to myslené vážne. Potom vlastne neprekvapí, ak si vo filmovej verzii dôchodca poradí s celou mafiou. Ale tak to má byť. Aj my dospelí občas potrebujeme rozprávky, kde dobro víťazí nad zlom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite