Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Volebný žaburinec

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Rád by som písal o bublinách predvolebných kampaní jednotlivých strán či ich predstavách o Slovensku, ale to, čo vidíme a zažívame šesť týždňov pred voľbami, je žaburinec.

už dovidieť na výsledky volieb, aj keď sa zatiaľ všetci tvária, že im neveria alebo ich nevidia. No hoci je to krajne namáhavé, viem si predstaviť, že tí, ktorí sa označujú za demokratov, vyhrajú voľby. Viem si dokonca predstaviť, že zostavia vládu, hoci podľa toho, čo je pre nich pred voľbami vzájomne neprijateľné, je to takmer vylúčené. A viem si predstaviť aj to, že jednotlivci z Ódorovej vlády dostanú v budúcej vláde zaujímavé ponuky. Ale neviem si predstaviť, že by takáto vláda mohla byť efektívnejšia, súdržnejšia a bližšie k riešeniu kľúčových problémov ako tá po roku 2020.

Igor Matovič brázdi Slovenskom ako mandelinka zemiaková. Veronika Remišová všetkých poučuje ako učiteľka z ľudovej školy. Richard Sulík sa tvári, že Slovensku zabezpečí trvalý ekonomický rast, akoby sme nežili v trhovej ekonomike. KDH a PS vedú kultúrnu vojnu, hoci by mali radšej hovoriť o samosprávach, čo ich spája. A Boris Kollár sa stará len o svoj revír, ktorý si každý deň obieha a značkuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite