Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: V upotenom rade

.slavomíra Henčeková .komentáre .názory

Začalo sa leto, a tak si dovolím letnú úvahu na letnú tému – o rovnosti, pozitívnej diskriminácii, byrokracii a chaose pri vybavovaní dokladov. Aj o tom, ako chaos plodí zbytočné spory.

mnohí sa počas letných prázdnin chystáme na dovolenku. Za hranice sa bez platného dokladu totožnosti nedostanete – niekde potrebujete cestovný pas, niekde stačí platný občiansky preukaz. A jediný spôsob, ako jeden či druhý doklad získať, je osobne sa dostaviť na niektoré z oddelení dokladov a evidencií Policajného zboru.

Je pritom jedno, či potrebujete nový doklad len preto, že meníte trvalé bydlisko, ktorého zmenu už aj tak majú v evidencii a nepotrebujú ani vašu novú fotku, lebo ste sa fotili pred polrokom (môj prípad), alebo si vybavujete pas po prvýkrát v živote. Musíte prísť osobne.

A teraz – ako. Menej bolestivý spôsob je objednať sa elektronicky cez rezervačný systém na konkrétne miesto a čas. Lenže pozor, toto musíte urobiť v Bratislave takmer mesiac vopred, pretože sú vyčerpané kapacity.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite