Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Progresivizmus podľa Anny Záborskej

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Anna Záborská je pre mnohých synonymom zákazov, návratu do stredoveku, náboženského fanatizmu, ba zla. Rozhodla som sa vypočuť si ju naživo v diskusii s názvom „Večer s Postojom – kto je väčšou hrozbou: Fico alebo progresívci?“​

anna Záborská sa najprv ako europoslankyňa, neskôr ako poslankyňa Národnej rady vryla do pamäti ako presadzovateľka ideálne zákazu, no ak to nejde, tak aspoň obmedzenia interrupcií. Svoje návrhy pritom nazývala návrhmi na pomoc tehotným ženám. A popri tej sociálnej pomoci nikdy nezabudla aj na nejakú úpravu sťažujúcu prístup k interrupciám.

Jej pro-life agenda je zrejmá. A ako vieme, v podstate nič z nej za svoje 34-ročné politické pôsobenie nepresadila, dokonca ani v údajne najkonzervatívnejšej vláde Igora Matoviča. To nie sú moje slová, ale slová Františka Mikloška, ktorý podotkol, že je to dôkaz toho, že je spoločnosť nastavená inak, a navrhol, že by bolo lepšie ísť cestou osvety než cestou obmedzení a zákazov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite