Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Parlamentný cirkus

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Zvolebnieva sa. A tak je v parlamente cirkus skutočne nevídaných rozmerov.

májová parlamentná schôdza bola avizovaná ako predposledná riadna. To znamená, že to bola posledná zaručená šanca predložiť pred voľbami ľúbivý poslanecký návrh do prvého čítania. Napríklad 500-eurovku za účasť v parlamentných voľbách, o ktorej už mesiace básni cirkusant Igor Matovič. Zároveň sú v parlamente desiatky ďalších návrhov v prvom a druhom čítaní, a tak sa dalo očakávať, že bude rušno. A aj bolo, až kým sa schôdza náhle neukončila. 

Začalo to v stredu o 11:40, keď bol parlament náhle neuznášaniaschopný. Postarali sa o to Sme rodina, Smer a Republika, ktorí vytiahli hlasovacie karty pri zákone o turistických trasách. Nemyslím si, že im išlo o zákon, ktorý sa rieši už rok a pol. O 15 minút už bol parlament zázračne opäť uznášaniaschopný, pretože Boris Kollár zo Sme rodina prišiel s návrhom, že o všetkom sa bude hlasovať až vo štvrtok o 17:00.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite