Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Prezidentská vláda?

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Minulý týždeň bol opäť raz politicky zábavný. Len to bola sranda iná, bol to smútok. Nastupuje úradnícka vláda, ktorú niektorí volajú aj prezidentská.

začalo sa to odchodom ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana po tom, čo sa prevalilo v denníku odpady-portal.sk, ktorého vydavateľom je môj spolukandidát za OKS do parlamentných volieb Radovan Kazda, že jeho rodinná firma vzala od ministerstva životného prostredia dotáciu vo výške 1,4 mil. eur.

Áno, odhalil to Kazda, nie Fico, ktorý nemá problém kradnúť aj zásluhy. Dotáciu síce Vlčan nevrátil, ale povedal si, že sa radšej poberie. Opäť raz politicky „brilantne“ na to zareagoval ešte stále poverený premiér Eduard Heger, ktorý si vypýtal priestor na mimoriadny príhovor v RTVS; v ňom trošku pokydal na politických oponentov (to je asi ten verejný záujem, na ktorý má takýto čas v RTVS využiť), ale hlavne sa ospravedlnil, že zlyhal. A poprosil, aby mohol zlyhávať až do konca septembra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite