Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Kandidujem

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Parlamentné voľby nás čakajú už o 5 mesiacov. Mnohí to už viete, niektorí ale nie, a tak je načase oznámiť, že v nich budem kandidovať aj ja.

„ty by si mohla ísť do politiky,“ hovorili mi učitelia už na základnej škole, keď sa mi podarilo niekoho argumentačne presvedčiť. Nepoužili menej lichotivú alternatívu v podobe „ty si ale papuľnatá“. Nevyrastala som práve v rodine, ktorá by bola politicky aktívna, v podstate politiku okrem správ ani nesledovala. V mojom prostredí boli politici vnímaní negatívne – dosť podobne ako právnici, teda ako niekto, kto sa vie zo všetkého vykecať a veľmi pravdepodobne robí niečo nekalé. 

Nebyť môjho triedneho učiteľa a zároveň učiteľa dejepisu na gymnáziu, ktorý mi raz zahlásil, „Henčeková, vy pôjdete na právo“, možno by zo mňa bola chemička. Nikdy by som nezistila, že nie každý právnik je podvodník a pomáha im vysekať sa z problémov. A tak sa zo mňa stala právnička a vôbec to neľutujem. Právo vám ponúka určitý prehľad o svete a dáva vám šancu pomôcť mnohým ľuďom, ktorým som, dúfam, už aj pomohla. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite