Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Rozchody a rozlúčky

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Všetci v politike hovoria o spájaní a už je to nuda. Tak som sa rozhodla, že ja dnes budem písať, naopak, o rozchodoch a rozlúčkach.

ďuro Gyimesi, ako ho nazvali Igor Matovič a Michal Šipoš z OĽaNO, sa rozišiel a rozlúčil s OĽaNO. Z koalície neodchádza, z parlamentu už vôbec nie, len z OĽaNO áno, pretože by rád pridal na intenzite velebenia Ruska vo vojne na Ukrajine po vzore Fideszu a taktiež na intenzite kritizovania Eduarda Hegera. Tieto dva naratívy aktuálne veľmi nesedia OĽaNO, lebo ich voliči sú proukrajinskí a ešte stále dosť prohegerovskí. Samozrejme, celkom určite nebude Igorovi Matovičovi vadiť, keď bude Eduarda Hegera namiesto neho kritizovať Ďuro Gyimesi. 

A keď pripojí ešte kritiku ním nenávideného liberalizmu, to bude paráda. Vojna zase až taká podstatná pre nich nie je, len momentálne sú ich voliči proukrajinskí, tak čo už. Tak sa teda pekne rozišli. Aj Ďura Igor pochválil, že vie krajšie po slovensky ako on sám, hlavne tie mäkčene, a to sa predsa počíta! No a Ďuro by sa rád dohodol s Alianciou, len Aliancia sa veľmi netvári, lebo celkom určite v nej nechce byť len takým radovým členom a už by sa rád niektorých ľudí aj zbavil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite