Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Kauza-nekauza

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Časť Slovenska sa aj tento týždeň hrala na právnikov. Tentokrát v súvislosti s otázkou, či mal mať minister Mikulec bezpečnostnú previerku na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami NATO a EÚ alebo nie. Tak som sa zahrala aj ja.

národný bezpečnostný úrad prišiel s informáciou, že minister Mikulec 29-krát porušil zákon o ochrane utajovaných skutočností. S touto bombovou informáciou prišiel podľa niekoho jeden z najinteligentnejších poslancov – podľa mňa fašista – Martin Beluský. Ten o tom informoval po mimoriadnom zasadnutí Osobitného kontrolného výboru NR SR pre kontrolu činnosti NBÚ. 

Hneď sa toho chytil aj poslanec Fico, ktorý sa snaží ministra Mikulca zosadiť v podstate nonstop. Pridal sa aj poslanec Pellegrini a všelikto ďalší. Pozoruhodné bolo to, že sa riaditeľ NBÚ Roman Konečný, ktorý sa do funkcie dostal na návrh vtedajšej vlády Smeru, rozhodol tieto pochybenia ministra Mikulca medializovať práve cez výbor, ktorému predsedá poslanec Beluský. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite