Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Nahrávky na smeč

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Pozeráte nedeľné televízne politické diskusie? Ja sa nemôžem zbaviť dojmov, že (nielen) v nich často tá príčetná strana tej druhej doslova nahráva na smeč.

prezident Petr Pavel na návšteve Slovenska v debate s prezidentkou Zuzanou Čaputovou povedal okrem iných podnetných slov aj toto: „Ak budeme naše vlastné výsledky neustále vykresľovať v ružových farbách, tak nám o chvíľu nebude nikto veriť, ani tí, ktorí by inak boli na tej správnej strane. A to je potom len živná pôda pre dezinformácie.“ 

Pozerala som to pri varení a keď som to započula, zastavila som sa a povedala si: „Presne, konečne mi niekto hovorí z duše a aj mu to verím“. Teda ono to hovoria viacerí, len podľa toho vôbec nekonajú a sú to len prázdne kvetnaté frázy. Ako keby sa politika nedala robiť tak, že odkomunikujete bez zbytočného prikrášľovania, čo sa podarilo, ale dokonca aj to, čo sa nepodarilo s vysvetlením prečo, či a ako sa to dá napraviť. Zdá sa, že na Slovensku sa to nedá – alebo možno dá, ale nerobí sa to tak.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite