Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Rusko je teroristický štát

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

V piatok 24. februára je smutné výročie trvania vojenskej agresie Ruskej federácie na území Ukrajiny. Je to vojna, ktorá síce neprebieha priamo na našom území, ale ktorá sa nás bezprostredne týka. Ako ju na Slovensku po roku vnímame?

po Slovensku sa v uplynulých dňoch uskutočnili tzv. pochody za mier. Ľudia sa na ne vybrali so slovenskými vlajkami, ruskými vlajkami, s vlajkami so znakom „Z“, s transparentmi o tom, ako sú EÚ, NATO a USA vrahovia, niekedy aj so svätými obrázkami, vybavení agresiou, alternatívnou pravdou dodanou z Kremľa, rozdávajúci vulgarizmy všade navôkol, ale vraj túžiaci po mieri – ale len po takom, že vyhrajú Rusi, ktorí, samozrejme, robia všetko správne. Obzvlášť sa mi páčil jeden pán na tribúne, ktorý skandoval „nie vojne“, k čomu sa ľudia na „pochode za mier“ nadšene pripojili. Následne však dodal, aby požiadali bratov Rusov, aby si vzali svoje tanky, rakety, prestali strieľať a išli domov. Na to mu dav odpovedal, aby išiel domov on.

Ako právnička mám rada jasno v pojmoch a veľmi ma hnevá, ak sa niekto snaží pojmy naplniť iným obsahom, než v skutočnosti majú – tentokrát pojmu mier. Napadnúť suverénnu krajinu a žiadať, aby sa vzdala svojej suverenity a územnej celistvosti, vraždiť civilistov a pustošiť nie je žiadna cesta k mieru, ale ku skaze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite