Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: O vatikánskych zmluvách

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Dala som si záväzok, že nebudem riešiť idiotské nápady jedného bezvýznamného poslanca, ale svoj zostávajúci čas v parlamente venujem niečomu zmysluplnému. A tak som sa dostala k téme vatikánskych zmlúv, ktorá je nanajvýš zaujímavá. Dnes si k nej dáme úvod.

predčasné voľby pred nami, je tu, žiaľ, aj výročie trvania vojny na Ukrajine, ceny nielen energií stále rastú a čo my riešime v parlamente? Zákaz nedeľného predaja či snahu poslankyne Záborskej o premenovanie plodu na nenarodené dieťa. A od odvolanej vlády chodia správy o ministrovi školstva, ktorý chce z učebných osnov sexuálnej a vzťahovej výchovy vymazať pojem antikoncepcia. Osobne mám týchto viac či menej úspešných pokusov o šírenie náboženskej ideológie do stále ďalších a ďalších oblastí nášho života dosť. O to viac ma zaujala téma tzv. vatikánskych zmlúv, ktorá sa ku mne dostala.

problém tu a teraz

Nastúpila som do električky do divadla, usadila sa a prišli ku mne dve dievčiny – Američanky prekvapujúco dobre hovoriace po slovensky. O chvíľu z nich vyšlo, že sú misionárky, tuším mormónky. Necestovali ďaleko, tak mi toho nestihli tak veľa povedať, ale aj tak som o chvíľu držala v ruke ilustrovaný „Plán spásy“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite