Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Tomáša Klvaňu: Hľadá sa slovenský generál Pavel

.tomáš Klvaňa .komentáre .komentár týždňa

Slovensko čekají klíčové volby. Podaří se zastavit populisti a zamezit návratu Roberta Fica? Rozumní politici mají šanci, pokud se nechají volně inspirovat volbami v USA, Česku a dalších státech.

v posledních letech není pohled na americké politické jeviště moc hezký. Po Trumpově prezidentském intermezzu se republikánská strana trumpifikovala. Na podzim zvolili lidé do Kongresu skupinu republikánských reprezentantů, jejichž cílem je provokovat levici a stát se mediálními celebritami. 

Jejich kritika demokratů je čistým reflexem – nezáleží na tom, co prezident Biden a jeho strana udělají, velká část republikánů, tažená zmíněnou skupinou  s plamenomety, bude vždy proti. Koherentní názor v takové politice nehledejte. Zvolíte-li klauny, budete mít cirkus, v tom není žádné tajemství. Jenže i klaun s plamenometem má pořád v ruce ten plamenomet a může nadělat dost škody. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite