Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Juraj Medvec: Vláda nevyužila priestor na konsolidáciu

.juraj Medvec .komentáre

Nový rozpočet počíta s výdavkami, akoby zajtrajšok nikdy nemal prísť. Deficit je dvojnásobný oproti cieľom, s ktorými sme vstupovali do EÚ.

každý rok je krízový. Aspoň tak sa zdá podľa rozpočtov, ktoré naši politici historicky predkladajú. Že skutočné krízy nás zasiahli iba v roku 2008 vo forme Veľkej finančnej krízy a v roku 2020 v podobe koronakrízy? Veď jedna prišla pred štrnástimi rokmi a tá druhá je históriou spred dvoch rokov, poviete si. Napriek tomu, že na budúci rok, na ktorý predstavila vláda štátny rozpočet, uplynú už tri roky (!) od globálneho rozšírenia vírusu pôvodom z Číny, to Igora Matoviča nezastavilo v tom, aby predstavil rozpočet s výdavkami, podľa ktorých sa zdá, že sme v horúcej vojne. 

V čase, keď už o niekoľko mesiacov bude musieť Hegerova vláda čeliť stopke od ústavného zákona o dlhovej brzde, sa vrece s výdavkami doslova roztrhlo. Výdavky na sociálnu oblasť vyrastú o dve miliardy, zdravotníctvo o jeden a štvrť miliardy, životné prostredie narastie o viac ako miliardu a takto by sme mohli pokračovať ďalej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite