Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Zlyhanie

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Vláda Igora Matoviča mala byť podľa Jána Budaja a Milana Kňažka druhým Novembrom 1989. Výsledkom je najväčšie zlyhanie ponovembrovej politiky.

slovensko sa po roku 1989 pohybuje ako na zvončekovej dráhe. Vyletí hore, zazvoní, zletí dole, zazvoní. Podobá sa na húsenicu, je ako húsenková dráha, hoci sa to jazyku nepáči. Slovensko vyletelo hore v Novembri 1989 a zletelo dole za Mečiara; vyletelo hore v roku 1998 za Dzurindu a zletelo dole za Fica; zamávalo krídlami za Radičovej a zletelo dole za Fica a jeho spoločníkov. A teraz, za Matoviča, letí rovno dole. 

Matovič sa nikdy nemal stať predsedom vlády, no stal sa ním a po prvom dni bolo jasné, že na to nemá. Nikdy sa nemal stať ministrom financií, no stal sa ním a každému bolo jasné, že na to nemá – že má radšej piecť doma tortu ako psíček s mačičkou, poslať Pavlínku robiť predsedníčku vlády a sám sa venovať trnavským domom, ale to by mu možno nedovolila.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite