Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: O liberálnej demokracii

.slavomíra Henčeková .komentáre .názory

Spojenie „liberálna demokracia" zaznieva z úst demokratov čím ďalej, tým menej. Zato z úst kadekoho iného až príliš často, s cieľom vyprázdniť tento pojem od jeho skutočného obsahu a nahradiť ho niečím vlastným. A to sa mi vôbec nepáči.

prvý júlový víkend som sa zúčastnila na piatom ročníku Letnej školy demokracie a ľudských práv, ktorý usporadúva jeden z mála ľudí na Slovensku, ktorí skutočne vedia, čo je demokracia a čo sú ľudské práva – bývalý veľvyslanec, vedúci Stálej misie SR pri OSN v Ženeve a v jeho pracovnom živote ešte množstva ďalšieho Kálmán Petöcz. Podujatie je určené pre šikovných študentov z celého Slovenska, ktorých Kálmán prácne vyhľadáva. V úvodnom paneli o nových trendoch školstva študenti diskutovali so Svetlanou Síthovou, štátnou tajomníčkou ministerstva školstva a Vladimírom Šuchom, vedúcim zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Ešte v ten deň prebehol aj panel o ľudskoprávnej kultúre na Slovensku, v ktorom boli ako panelistky bývalá ombudsmanka Mária Patakyová, riaditeľ Múzea holokaustu v Seredi Martin Korčok a členka Súdnej rady Lucia Berdisová. Druhý deň bol v úvode venovaný vojne na Ukrajine, o ktorej študenti diskutovali s ministrom obrany Jarom Naďom, britským veľvyslancom J. E. Nigelom Bakerom, sociológom Michalom Vašečkom a Grigorijom Mesežnikovom z IVO.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite