Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Škorpión

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Za povodne sa chystá žaba na druhú, nezaplavenú stranu rieky. Škorpión ju požiada, aby ho previezla na chrbte. „Neprenesiem ťa, bodol by si ma,“ hovorí žaba. Tým by sa mohol príbeh skončiť. Má však pokračovanie.

škorpión odpovie: „Prečo, žaba, veď by som sa utopil aj ja.“ Žaba v súlade s logikou vezme škorpióna na chrbát, preplávajú takmer celú rieku, ale pred druhým brehom škorpión žabu bodne. „Prečo, škorpión“, pýta sa žaba. „Sila zvyku,“ odpovie jej škorpión. Lebo sú dve logiky, logika žaby a logika škorpióna. 

Hovorím, pravdaže, o Igorovi Matovičovi. On má už roky nemennú stratégiu – na konci každého príbehu bodne svoju žabu. A žaby buď od Matoviča odskočia, alebo sa utopia.  S reštartom alebo bez, so Sulíkom alebo s menšinovou vládou, predčasnými alebo riadnymi voľbami. S referendom alebo dobrými úmyslami Eduarda Hegera, vždy však s Matovičovou pečaťou a pečiatkou. 

Skúsme si to premietnuť na časovú os. Keby sa na jeseň vypísali predčasné voľby, konali by sa niekedy začiatkom budúceho roka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite