Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Sme rodina

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Titulkom nemyslím politickú stranu Borisa Kollára, ale slovenskú politiku. Začal s tým už Mikuláš Dzurinda. Ako sa patrilo na tatranského tigra, vtedy nepoužíval slovo rodina, ale firma.

tiger sa potom síce za Fica stále zmenšoval a dnes je už totálne vypĺznutý, ale veď aj Matovič je dnes už len Mačovič. Matovičove krúžky spočiatku vyzerali ako vtáčie, potom ako pionierske, ale dnes už vieme, že sú len jeho, podľa Matovičovho pravidla: čo chytí do rúk, premení na zmar. On nie je najväčšou hrozbou demokracie na Slovensku, ako píšu noviny, len taký Nevedko, ktorý má v rukách papiere na Vedka.

Prvú odnož slovenskej politickej rodiny založil Boris Kollár. Možno tým chcel na začiatku povedať slovenskému svetu len to, že dobrým kresťanom-katolíkom môže byť aj muž s mnohými deťmi od mnohých žien. Nechtiac sa však stal živou odpoveďou na kritiku Ľudovíta Šúra, že my Slováci vieme uvažovať len v kategóriách rodiny.    

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite