Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Ficov úbežník

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

V úbežníku, nulovom či úbežnom bode prepadnutia, sa vodný tok stráca pod úrovňou terénu. Robert Fico sa dnes ocitol v úbežníku, hoci jeho hlásne trúby to ešte nevedia alebo sa aspoň tak tvária.

ficov mediálny papagáj Blanár, človek bez vlastností, hovorí o Ficovi ako o trojnásobnom premiérovi a o jeho politických oponentoch ako o babrákoch, ktorí naňho nemajú. Dlho si s tým vystačil. V poslednom čase – spomeniem aspoň jeho súboj v Markíze s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom – však dostal na frak. Jeho pán, a s ním aj on, sa ocitol v úbežníku, v bode prepadania. Začnú sa, podobne ako Mečiar, neodvratne strácať pod úrovňou terénu.

Robert Fico má za sebou žiarivú kariéru mladého prednovembrového komunistu, prisahajúceho na bratskú pomoc, poaugustovú normalizáciu a Poučenie z krízového vývoja. Nevšimol si november 1989 a ostal členom Komunistickej strany Slovenska, ktorá si po prvých slobodných voľbách v roku 1990 premaľovala štít na Stranu demokratickej ľavice. Odtiaľ už viedla jeho cesta rovno do pezinskej telocvične, kde sa stal otcom-zakladateľom strany Smer k hlasu podobnému hlasu Roberta Fica a k porciovaniu koristi. S Martinom Borguľom by sme mohli povedať, že nešlo o korupciu, ale o výpalníctvo, ale je to to isté.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite